Into The Great Wide Open

Uit je dak gaan op een festivalveld én kampvuurliedjes op het strand. Intiem festivalgevoel én de ‘great wide open’

Into The Great Wide Open is voor alle liefhebbers van goede alternatieve popmuziek die behoefte hebben aan een sfeerrijk festival, maar ook graag zelf het tempo willen bepalen en net iets meer keuzemogelijkheden willen. Oesters van het wad, vers gevangen zeebaars, met zorg bereid. Uit je dak gaan op een festivalveld én kampvuurliedjes op het strand. Intiem festivalgevoel én de ‘great wide open’.

Samen met Ard Boer (New Music Labs) bedacht ik in 2008 dat het "leuk zou zijn om eens iets met muziek te doen" op Vlieland; een relaxed festival waar wij onze kinderen mee naar toe zouden kunnen nemen. Ferry Roseboom en Ron Euser hadden een soortgelijk idee. Deze ideeën samen vormden de basis voor het Into The Great Wide Open festival. Uiteindelijk wordt Into The Great Wide Open (door sommigen liefkozend 'itgwo' genoemd) bedacht en gemaakt door een vast team van professionals samen met heel veel vrijwilligers.

Elk jaar veranderd onze huisstijl een beetje, zoals hieronder zichtbaar is. Dit jaar (2014) besloten we om het roer helemaal om te gooien. Vanaf nu nodigen we elkaar jaar een kunstenaar uit die vrije hand krijgt in de vormgeving. Alleen het logo blijft bestaan. Dat sluit goed aan bij de manier waarop wij Into The Great Wide Open organiseren. Elk jaar duiken we er met frisse blik opnieuw in. Bijna niets staat vast. Dat zorgt er voor dat het festival interessant blijft voor ons publiek maar zeker ook voor onszelf.

icon-right Bekijk de Into The Great Wide Open website
Logo Into The Great Wide Open

Film: Niels Bourgonje (season02.nl)